solmioblokit lattialla.

Asetteluseinänilattiani on taas ollut kovassa käytössä eli ompeluhuoneessa makkarissa ei ole pystynyt kunnolla kävelemään kahteen päivään, kun olen asetellut solmiokangasblokkejani peittojärjestykseen.


Kuvassa asettelu oli aluillaan. Päädyin asemoimaan blokit kiinni toisiinsa, ilman välikaitaletta. Läiskin ensin blokit mielivaltaiseen järjestykseen ensin niin, että ruskeasävyisimmät blokit olivat keskellä ja punasävyisimmät niiden kummallakin puolella.


Lisäsin harmaa- ja sinisävyisimmät blokit reunoille ja totesin, ettei järjestely miellyttänyt silmääni. (Kuvan värisävyt ovat mitä sattuu vaikka yritin niitä säätää, joten tästä ei saa käsitystä suuntaan eikä toiseen.)

Asettelin sitten blokit värijärjestykseen niin, että ruskeimmat olivat alimpana, sitten punasävyiset ja kaikkein vaaleimmat (tai joissa vaaleaa oli runsaasti uloimpana kerroksena) ylhäällä.


Kuvassa siis oikea reuna on ikään kuin yläreuna. Kuten näkyy, kolme blokkia uupui vielä. Tein puuttuvat blokit (jotenkuten) väreihin sopiviksi ja tällä hetkellä minulla on seitsemän blokkiriviä, jotka pitää vielä yhdistää toisiinsa. Sen jälkeen solmiokangasblokit ovat yhtenäisenä pintana. Toivon saavani niistä tänään järkevän värisen kuvan näytettäväksi blogissani huomenna.

Solmioblokkien ympärille tulee vielä jonkinlainen kehys. Mietin illalla, leikkaisinko keskiosan ja kehyksen väliin ohuen punaisen kaitaleen solmiokankaista, mutta epäilen, että kaitale venyisi liian helposti. Tätäkin asiaa jään vielä miettimään.

Kommentit

Unknown sanoi…
Upealta näyttää jo nyt! Minkähän kokoinen mahtaa tulla valmiina? Kenties tarvitsisi rauhoittavan reunuksen, jään odottelemaan valmistumista...:-)
Tilkkureppu sanoi…
Kauniilta näyttävät blokit ja peitosta tulee varmasti upea!
Irma sanoi…
Hyvä ratkaisu yhdistää blokit ilman välikaitaletta, varmasti tulee kaunis työ:)
Päivityksiä sanoi…
Niin lupaavan näköistä!!
Liz sanoi…
Looking good Tiina! I'm waiting the finished quilt with interest :-)
Soile Kivinen sanoi…
Mä en myöskään laittaisi välikaitaleita. Värien liuuttelu käy sulta luonnostaan, tulee hieno. Enkä ehkä edes kehyksiä ..?
Tilkunviilaaja sanoi…
Kuten seuraavasta postauksestani näkyy, lisäsin työhön kehykset. Tilkkupeitosta olisi muutoin tullut hiukan liian pieni, ainakin minusta.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.