kolme tilkkublokkia solmiokankaista.

Minulla oli yksitoista solmiokankaista ommeltua tilkkublokkia jo kasassa, kun tajusin, että niistä jokaisessa oli tumma uloin kierros! Eihän sellainen kävisi päinsä! Tiedän kokemuksesta, että moniväriset kaitaleista kierretyt neliöt muotoutuvat kivaksi tilkkupinnaksi helpoiten niin, että joka toisessa on tumma ja joka toisessa vaalea reuna.

Minun tilkkupeitostani oli tulossa vaikea sommiteltava. Ei auttanut muu kuin keskittyä ompelemaan tietynlaisia blokkeja, mikä on tietysti paljon improvisoimista vaikeampaa.


(Näyttävätkö tuon uloimman kankaan kuviot teistäkin jotenkin iilimadoilta? )


Vaaleita solmiokaitaleita löytyi, mutta ei koko kierrokseen. Yhdistin kahta erilaista (ja jouduin jatkamaan toista myös leveyssuunnassa).

Tästä blokista tuli jotenkin juhlallisen näköinen:


Valtaosa solmioista on tummia tai korkeintaan keskivärisiä, joten vaaleuden saaminen uloimmaksi vaatii taiteilua. Onneksi minulla on käytössäni kymmenittäin solmioita! Niistä riittää sentään vaaleahkojakin kaitaleita.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Kyllä niistä hyvä tulee. Itselläni on jokseenkin mitta täynnä ko blokkeja kun olen jo 3 peittoa niistä tehnyt. Kun työ etenee blokeista tulee hauskempia kun oppii 'tuntemaan' kankaita. Lisäksi kun vaihtoehdot vähenevät ( ei koske siis tätä projektia) tulee pakosta hassuja = mielenkiintoisia blokkeja. Suosittelen kaikille tätä värikoulua : )
todella fantastisia. Jokainen kuin oma taideteos. Olet tosi taitava. Noita kankaita on niin inhottava ommella, mutta kun oppii käsittelemään niin hyvä tulee. Ja kaunis pinta niissä on.
*VEKKI* sanoi…
Tosi kivan näköistä näistä tulee. Olen vähän innostunut minäkin noista kravateista. Ehkäpä alan keräilemään niitä, jotta riittää.
Satu sanoi…
Olen aina vähän vierastanut noita solmioblokkeja... mutta kun katselen sinun työn edistymistä, niin alkaa minuakin - taas - kiinnostamaan! Upeita!!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.