Sunday, 26 January 2014

jännittävät välikaitaleet tilkkutyöhön.

Päätin ommella sateenkaaren värisistä jäännöspalatilkkupinnoistani tilkkupeiton niin, että neliöiden väliin tulee kaitaleet. En tällä kertaa käytäkään yksivärisiä kaitaleita, vaan kahta neutraalia, mutta eri tummuista kangasta.


Valmiina on vasta kaksi pötköä, joiden avulla idea ei täysin hahmotu. Kuvitelkaa, että näiden pötköjen välissä on tumma kaitale. Seuraavien välissä on vaalea kaitale. Valmiissa pinnassa värikkäiden tilkkujen ”alla” kulkee siis tummia ja vaaleita raitoja.

Ruskeat pussukkapinnat ovat valmiit tikattaviksi:


Ruskea on kauimpana mukavuusalueestani, joten ehdin näitä kootessani perin juurin kyllästyä ruskeisiin jäännöspaloihini! Niitä tuntui lopulta olevan aivan liian vähän erilaisia. Olin kuitenkin päättänyt käyttää vain jäännöspaloja, joten en leikannut mukaan yhtään uutta kangasta. Hyvä, minä!

Ruskeasävyiset jäännöspalat hupenivat tehokkaasti (no, niitä ei ollut alkujaankaan kovin paljon). Ensimmäinen kerta, että selvästi huomasi palojen vähentyneen.

7 comments:

Päivityksiä said...

Hauska välikaitaleidea! Alan jo odotella kuvia pinnasta :)

Irma said...

Tuon välikaiteidean aion joskus vielä kokeilla. Siitä oli ohje joulupukilta saamassani kirjassa joten ehkä idea ei pääse unohtumaan kun on mustaa valkoisella:)
Hyvältä näyttää tuleva työsi:)

Tilkku ja Tilkku said...

Olet kyllä tosi energinen! Joka päivää tulee jotakin uutta. Tuota välikaitalejuttua pitää kokeilla joskus. Vaikka ruskea ei olekaan värisi, niin kaunista tilkkupintaa ainakin tulee, kissakankaat kiva piriste.

Tilkkureppu said...

Jännittävältä näyttää ja ruskeasta tilkkupinnasta tulee kaunis.

Mari Ohenoja-Miettinen said...

Sateenkaaritilkut erottuvatkin kivasti neutraalimpien kaitaleiden välitse. Yhdistetty kaitale; et sitten mennyt taaskaan siitä missä aita on matalin...
Olen samaa mieltä Tilkku ja Tilkun kanssa kissoista ruskeassa pinnassa. Omasta ruskeasta pussukasta tuli myös yllättävän kiva.

Tiinatei said...

Kva välikaitaleidea! Minäkin olen aika avuton ruskeiden kanssa, mutta tuo pussukkapinta näyttää hyvälle!

Lea P said...

Jännä kaitalejuttu tulossa ja taitaa käydä juuri niin kuin toivoitkin, nuo väriruudut kyllä ponnahtaa pinnasta esiin.
Ruskean minäkin miellän vaikeaksi ja kuitenkin niitä löytyy myös itseltäni.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails