Friday, 13 September 2013

ajattelen tänään ja 2 vuotta sitten.

2 vuotta sitten olin ompelemassa musta-harmaasävyistä vetoketjulaukkua. Samassa postauksessa vastasin kysymykseen ”mistä ideoita tilkkutöihin”.

Postauksessani linkitin kahteen blogosfääristä löytämääni tilkkutyöhön, joiden näköisiä töitä itsekin tykkäisin ehkä tehdä. Toisessa oli plussia ja toisessa kolmio-neliöitä.

Olin jo unohtanut nämä nimenomaiset ideat, mutta äskettäinhän kerroin plussakuviokokeiluistani, ja tumma-vaalea kolmio-neliötähtipintani on vähän samaa henkimaailmaa kuin tuo toinen idea.

Tänään ajattelen, että Pinterestistä saa ideoita kaikkein helpoimmalla, ainakin kun on päässyt nuppineulottamisessa vähän alkuun.

Tilkunviilaajalla on Pinterestissä pari muistitaulua, joista yhteen olen kerännyt kuvia teemalla ”Ideat / Voisin tehdä”.

Toinen ajatukseni on kokeilla ”katoavia neljiä neliöitä” eli ”disappearing four-patch” –tekniikkaa. Sitten joskus.

Shush I’m Quilting teki tästä aika hauskan variaation.

Kolmanneksi, vastustuskykyni on olematon, jos vinkataan, että ”näin käyttelet kivasti jäännöstilkkujasi”. Quilt It –blogin Marit oli tehnyt kahta vähän erilaista jäännöspalablokkia. Toisessa oli valkoinen keskipala, toisessa ei, mutta kummassakin oli ideana käyttää vain yhden sävyisiä tilkkuja.

Kova kokemukseni on vain ollut, että kun nostan jäännöspalalaarini ompelupisteen viereen, ei kestä kuin tovi, niin jäännöspaloja on vielä paljon entistä enemmän.

Voi kun lompakko toimisi samalla periaatteella.

5 comments:

tohveli said...

Kiitos taas hienoista idealinkeistä! Blogistasi on tullut itselleni varsinainen idea-aitta omiin ompeluihin. Helppoa tilkkublokkia olen apinoinut peiton verran ja montaa muutakin on todo-listalla. Katoavia neliöitä ehdin ommella alkuviikosta malliblokin verran ja kankaat odottavat pinossa jo leikkausta.

Tiinatei said...

Pitäneekin opetella Pinterestissä pinnaaminen, olen kuullut muiltakin hyvää palautetta siitä. Omalle koneelle tallennettuja kuvat ja ideat tahtovat hautautua ja unohtua.
Kiitokset hirsimökkijutusta Tilkkulehdessä!

Anne said...

Minun lompakko toimii periaatteella, euromäärä on sama. Summa pitää vain laskea, toinen seteleistä ja toinen kuiteista.. ja loppujen lopuksi vain kuiteista. Lompakko täyttyy kuiteista ja kaapit kankaista :)

Anonymous said...

Kiitos taas! Sinun blogisi on mielestäni paras tilkkublogi. Sieltä saa aina hienoja ideoita ja jaat myös ohjeita, mikä on tosi tärkeää. Päivität blogiasi usein, joten on kiva seurata töittesi valmistumista. Lisäksi vielä kirjoitat kivasti. Tässä nämä tärkeimmät pointit ovat, unohtamatta tietenkään upeaa värimäaailmaasi!
t. Ritu

Tilkunviilaaja said...

Kiitos ihanista kommenteista! On mahtavaa saada palautetta lukijoilta. Kiva, että ohjeistani, löytämistäni ideoista ja vinkeistäni on ollut teille hyötyä!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails