Friday, 28 June 2013

tilkkutyön kehys, vaihe 1.

Innostuin vihreän juoponpolku –tilkkutyön pitkälle edenneestä tilasta niin, että kaivoin esille toisenkin aika pitkälle asti valmistamani tilkkutyön. Ompelin näköjään kivat raidalliset tilkkublokkini tilkkupinnaksi jo huhtikuussa!

Tilkkupinta oli koottuna noin 127cm x 173cm. Se tarvitsi ilmiselvästi kehykset, jotta sitä voisi valmiina kutsua tilkkupeitoksi!

Koska tilkkutyöni on lievästi sanottuna kirjava, pohdin pitkään, minkä väriset kehykset siihen tekisin.

Sommittteluseinälleni Makkarin lattialle levitettynä pinnasta ei saanut yleiskuvaa, joten näppäsin siitä kuvan kännykkäkameralla ja katselin sitä minikoossa. Erotin paljon selvemmin, että pinnassa on eniten sinistä.


Olen pitänyt tummista kehyskaitaleista: esimerkiksi Keisarinna Ramandu –tilkkupeiton musta ulkokehys oli onnistunut valinta. Ajattelin, että teen tähänkin tumman ulkokehyksen, mutta en mustaa, vaan tummansinisen.

Silti halusin kirjavan pinnan ja tumman ulkokehyksen väliin kapeamman raidan. Minkä värin valitsisin?

Punainen vaikutti mahdolliselta, mutta ei, työssä on liian vähän punaista. Vaalea sininen tummansinisen kehyksen vieressä tuntui toisaalta helpolta, toisaalta vaikealta. Vaalea vihreä?

Noukin kaapista vaaleanvihreitä kankaita ja asettelin nippuja työn viereen. Tytär osoitti itselleen mieluisinta kangasta ja sen lopulta valitsin.


Raidallisessa tilkkutyössä on nyt 6cm kaitaleesta ommeltu hyvin vaaleanvihreä kehys:


Kangas on lämpimähkön vihreää. (Ja yllä näkyvässä kuvassa on yksi kauneimmista ompelemistani blokeista!)


Raidallisessa tilkkupinnassa on sinisten lisäksi pehmeitä vaaleita, punaisia ja ruskeita sävyjä, ja keltaisempi vihreä tuntui sopivan niihin sävyihin parhaiten.

4 comments:

Kvilttaaja said...

Hyvännäköiset kalterit. Nyt kun sitä tummaa sinistä ei ollut näytillä, on aika vaikeaa sanoa mitään tuosta vaaleanvihreästä. Vaaleus on hyvä, mutta sävy jää arvoitukseksi, jonka vastauksen arvatenkin näen seuraavassa Syyringin kokouksessa.

Soile Kivinen said...

Kaunis ensimmäinen kehys, mutta minä lisäisin vielä siihen tumman kierroksen, tuplaleveänä.

*VEKKI* said...

Kivan näköistä tilkkupintaa tämäkin. Oikein kiva.

Satu said...

Hurmaava! Vaaleanvihreä valintasi vaikuttaa onnistuneelta.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails