Wednesday, 19 June 2013

tilkkupinta, osa 1.

Tilkkutyössäni on nyt ommeltuna ensimmäinen osuus. Ompelin neljän vinoraitaisen tilkkublokin kokonaisuuksiin reunapalat ja sen jälkeen ompelin kaksi reunimmaista blokkijonoa toisiinsa.


Vinoraitaisen tilkkublokin ompeluun löytyy senttimittainen ohje tästä postauksestani.


Oranssi- ja keltasävyiset blokit näyttivät vähän oudoilta siinä vaiheessa kun niitä ompelin, mutta ne tuovat nyt mieleistäni särmää tilkkutyöni oikeaan yläkulmaan. Ei kaduta.

Ompelemani blokit olivat riittävän tarkasti saman kokoisia, ja pystyin ompelemaan neljä blokkia yhteen ilman, että minun piti tasoittaa niitä. Neljän perusblokin kokonaisuudet eivät sitten enää olleetkaan tarkkoja, vaan tasoitin niitä joka reunasta vähän. Tasoittamisen jälkeen iso blokki oli 24cm x 24cm kooltaan.

Valitettavasti kulmaneliöt ja –raidat eivät enää olleet ihan samassa kohdassa jokaisessa isossa blokissa. Kun kiinnitin isoja blokkeja toisiinsa, neliöistä tuli välillä epätarkkoja:


Joissain kohdissa palat sentään osuivat hyvin kohdakkain:


En osallistu tällä tilkkutyöllä taidokkuuskilpailuihin, joten epätarkkuuksilla ei ole niin väliä. Kun työtä katsoo kauempaa, se menee ihan täydestä.

3 comments:

Tilkkureppu said...

Hyvältä näyttää ja kuulin juuri, että eräs tilkkukaverini oli myös innostunut tekemään sinun senttiohjeillasi tätä blokkia, kiva nähdä minkalainen siitä tulee, tästä tulee kyllä todella kaunis peitto!

Tilkunviilaaja said...

Olisi kiva nähdä, millainen kaverisi tilkkutyöstä tulee, onko paljonkin erilainen! Tai varmaan onkin. Tämä blokki taipuu monenlaiseen, kun värit valitsee sopivasti.

Tiinatei said...

Pienet heitot eivät kokonaisuudessa meinaa yhtään mitään! Hienolta näyttää, eikä tuo keltainen ainakaan minun silmääni töki. Herttaista juhannusta sinulle!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails