Friday, 14 June 2013

ompelen tilkkutyöhön kehyksen.

Katselin tilkkublokkejani lattialla ja päätin ensiksikin ommella työhön kehyksen. Melkein heti tämän päätettyäni sain idean, miten teen kehyksestä vähän kekseliäämmän.

Päätin jatkaa mustia pikkuneliöitä kehyksen puolelle:


Päätin toteuttaa kehyksen puolelle jatkuvat pikkuneliöt samaan tapaan kuin tilkkublokeissakin olin tehnyt eli ompelemalla pienet, tummat neliöt kehyskaitalepätkien kulmiin.


Siksi en ommellut blokkeja toisiinsa saman tien, kun olin koonnut isot neliöt.


Olen aika hyvin pystynyt ompelemaan pienet neliöblokit vakiokokoisiksi ja neljä niitä oli helpohko yhdistää isommaksi neliöksi ilman, että tasoitin pikkublokkeja. Isot neliöblokit rupesivat sen sijaan olemaan vähän horjuvan kokoisia, joten päätin tasoittaa ne tasan 24 cm x 24 cm kokoon.

Tasoittaminen oli sen verran puuduttavaa, että kehyskappaleita suunnitellessani ja kiinnittäessäni tasoitin ensin vain reunimmaiset blokit, siis ne, joihin kehys ommellaan kiinni.


Tasoitan keskelle tulevat blokit myöhemmin. Huh! Sitten päätän, tuleeko työhön vielä joku muu kehysratkaisu, vai riittääkö yksi kehys, jonka ympärillä näkyy poikkeavan (tai saman) värinen reunakantti.

Muista! Quilt in Public –päivä lauantaina 15.6.2013

Helsinkin tilkkukilta Syyrinki tilkkuilee julkisesti QIP-päivänä 15.6.2013 klo 12-15 Helsingissä, Risto Rytin muistomerkin lähistöllä Hesperian puistikossa. Samaan aikaan Töölön Tilkkupaja Vänrikki Stoolin kadulla pitää avoimien ovien päivää.

Tule tapaamaan meitä syyrinkiläisiä!

4 comments:

Irma said...

Tarvinneeko toista kehyskaitaletta, hyvältä näyttäää noinkin:)

Tiinatei said...

Aivan loistoidea tuo reunus!

Tiinatei said...

Tänään näyttää tuplautuvan kaikki, (mutta ei palkka!) kommentoin Maarianhaminasta tabletilla ja tämä näyttää pitkän tauon jälkeen elävän ihan omaa elämäänsä

Eeko said...

Kehys on hyvä juuri noin, mahti-idea. Älä lisää mitään, silloin vaikuttaa että on lisätty vaan lisäämisen vuoksi nyt se on jotenkin loppuun asti mietitty. Hieno tulee.

Kiitos blokki-ohjeesta, jonossa on tosin monta muutakin mutta aina näitä uusia hienoja tulee...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails