nyt on parempi.

Oi, jos modernin tilkkupinnan taustakappale vain olisikin tämän näköinen ja tämän värinen:


Kuvassa on taustakappale kuljetusta varten taiteltuna. Tällainen väritys ja pintojen jaottelu miellyttäisi silmääni aivan toisella tavalla kuin väsäämäni kappale, joka on korjaamisen jälkeen tämän näköinen:


Pahoitteluni, pinnasta on vaikea saada kuvaa näissä tiloissa ja näillä valaistuksilla! Vinosti kuvattuna pinta näyttää vielä mielenkiintoisemmalta.


Otin siis äsken vanhan ratkojani esiin, poistin mainoskangashirvityksen, kokosin uuden kaistaleen ja liitin kankaiden jatkoksi. Olisin mielelläni vaihtanut myös harmahtavan ysärikankaan näihin eilen sentään löytämiini vihreään ja ruskeaan, mutta kankaat eivät riittäneet, eikä kärsivällisyytenikään.

Tunnustan, että kärsimättömyyttäni pilkoin kaistaleen vihreän ja ruskean kankaan repimällä enkä oikeaoppisesti leikkaamalla. Revin ne silläkin uhalla, että reunat rupeaisivat lerputtamaan! Tuhma minä! Mutta silitin reunat ennen ompelemista ja ne asettuivat siististi.

Kaistaleen leikkaaminen ja kokoaminen oli nyt helpompaa, kun pystyin ottamaan entisestä kaistaleesta mittaa enkä joutunut mittaamaan mittanauhalla.

Ei tämä mikään ihanuuden riemuvoitto ole – taaskaan en pääse hyveellisesti sanomaan, että "tykkään taustapuolesta melkein enemmän kuin varsinaisesta tilkkupinnasta" – mutta siedettävä sentään. Vien tämän huomenna Töölön Tilkkupajaan tikattavaksi ja siirryn sitten välillä toisenlaisiin tilkkutöihin.

Kommentit

Kvilttaaja sanoi…
Taustakangas on suurin yksittäinen pala, joka tilkkupeittoon tarvitaan. Sellaisen tarve ei oikeastaan voi tulla kokeneelle tilkkuilijalle yllätyksenä ; D Tietenkin on hupaisaa lukea ongelman jatkuvan peitosta toiseen. Mars vaan kangaskauppoihin tutkailemaan edullisia, mutta tyylikkäitä ja moneen paikkaan sopivia isoja kangaspaloja. Pussilakanatarjouksista voisi löytyä sopivia vaihtoehtoja. Täysikokoisen peiton taustaan tarvitaan 2,5 metriä pitkä pala vähintään 150 cm leveää kangasta. Verhokankaista löytyy välillä edullisia 2,4 metriä leveitä kankaita.
Tilkkureppu sanoi…
Olet aika sinnikäs ja täytyy kyllä ihailla kun jaksat koota kaikki, sekä tilkut ja taustat pienemmistä paloista, siinä on kyllä haastetta kelle vain, mutta itse en kyllä jaksaisi, käytän paljon kirppareilta ja tuttavilta saaduista pussilakanoita ja lakanoista kankaita hyväkseni! Siinä vain on se ongelma, että värit eivät satu kohdilleen! Taustat tulevat kyllä mielenkiintoisimmiksi kun siitä tehdään kuin kaksipuoleinen peitto! Tässäkin tausta näyttää mielestäni kivalta ja sitä voisi pitää näinkin päin!
Tiinatei sanoi…
Minusta sinun taustasi ovat olleet mielenkiintoisia, kun kasaat niitä erilaisista kankaista. Itse tunnustan meneväni siitä, mistä aita on matalin; jos ei omasta kaapista löydy lakanoita tai vanhoja verhoja, turvaudun usein joko kirppareiden verhovalikoimaan tai Anttilan Anno-lakanoihin. Kyttään niiden tarjouksia (osata kolme, maksa kaksi) ja ostan samalla kertaa useamman värisiä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.