muodonmuutoksia.

Töölön Tilkkupajan ihanasti tikkaama tilkkutyöni muuttaa (toivottavasti) pian muotoa keskeneräisestä valmiiksi, sillä valitsin ( ! ), leikkasin, liitin ja silitin sille reunakanttikankaan eilen. Niin, ja keksin peitteelle kivan nimen, jota en paljasta vielä.


Tilkkutyössäni on kuitenkin jo nimilappu ommeltuna, nimineen päivineen.

Etsiskelin sopivaa sinistä reunakanttikangasta tovin. Minulla oli toki kirjavampiakin vaihtoehtoja, mutta tällä kertaa ne eivät näyttäneet oikeilta. Tämä merkillisen pilkullinen Eurokangaslaarilöytö sen sijaan sopi sekä etu- että taustapuolelle hyvin.

Toinen muodonmuutos

Sama pilkullinen kangas muuttaa hiukan, mutta merkitsevästi luonnettaan sen mukaan, mihin kankaaseen sen yhdistää. Tumman kankaan ympäröimänä ja ruskeasävyisiin raitoihin yhdistettynä pilkkukangas on vaatimaton ja selvästi sivuosassa:


Kun pilkkukankaan kiertää räväköiden, punaista sisältävien kankaiden ympäri, sen punaiset pilkut näyttävät punaisemmilta ja taustan luonnonvaalea valkoisemmalta (sittenkin, vaikka ottaisi huomioon näiden kahden kuvan välisen sävyeron):


Kolmas muodonmuutos, vielä kesken

Tänään en kuitenkaan kantannut tilkkupeitettä enkä ommellut lisää kivoja raidallisia tilkkublokkeja, vaan kokeilin pitkästä aikaa, syntyisikö ompelupöydän lähistöllä oleilevista tilkuista esimerkiksi pussukka.

Pöydältä löytyi pari farkkupalaa. Ne olivat vähän stretchiä, joten kiinnittelen ne ensin koltsarikangaspaloihin. Kokoan tällä kertaa tilkkupinnan näin pohjakangasmenetelmällä. Kuvasin tähänastiset kehitelmät silityslaudalla, missä luonnonvalo riitti parhaiten.


Toisessa kappaleessa on toistaiseksi punaisempia tilkkuja kuin toisessa.


Pussukan koko määräytyy vetoketjun pituuden perusteella Valitsin tähän aika lyhyen ketjun, johon tein kumpaankin päähän jatkopalaa kankaasta.

Lisää myöhemmin!

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
Siis voi käydä niin, että nyt kun olen saanut kaikki tilkkupintani tikattua ja kantit paikoilleen, on ihan pakko tehdä tällä blokilla tilkkutyö.
taas jotain ihanaa katseltavaa meille opetteleville. Olen muuten tulossa sunnuntaina Suomeen ts. olen Hesassa 18-21.10. Voinko soittaa sinulle? En tiedä vielä miten kiire meillä siellä on, mutta olisi tosi hauska tavata.
Saara sanoi…
Kivannäköinen menetelmä ja mahtava idea pienten tilkkujen hyötykäyttöön!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.