Sunday, 16 September 2012

tylsähköä mutta pakollista.

Tilkkutyöt ovat kivoja, mutta osa niihin liittyvästä työstä on välillä aika puuduttavaa. Tykkään väpästellä pienten palasten kanssa ja tietysti se vaihe on tosi kiva, kun niistä pienistä alkaa koota isoa ja tilkkupinta rupeaa näyttämään joltain. Sitten kun tilkkupinta on jo koossa ja pitää mittailla ja leikellä sille kehyksiä, minulle tulee tyhjä katse. Mutta tehtävä on sekin osuus.

Tälle viher-harmaa-mustalle op art –vaikutteiselle tilkkupinnalle tein tietysti enimmäkseen kirkkaan vihreän ohuen kehyksen ympärille.


Tämän levyisen kehyksen ompeleminen ei vielä ole homma eikä mikään!


Jos tätä ja toista tosi kirkkaan vihreää kangasta olisi ollut tarpeeksi, olisin tehnyt sisäkehykset kokonaan niistä. Huokaus! Jouduin käyttämään kaikenlaisia vihreitä näiden lisäksi.

Peitteen alakulma on hiukan kuin se olisi eri paria muun pinnan kanssa, mutta olkoon! Musta ja tummanpuhuva leveä kehys toimivat tässäkin.


Olin suunnitellut ompelevani mustat kehykset vaaleaan ylänurkkaan, mutta se alkoi vaikuttaa liian kovalta kontrastilta. Sitä paitsi tuo kirkkaan vihreä näytti niiiin hyvältä juuri mustan vieressä, että laitoin mustat tänne muutenkin mustanpuhuvaan nurkkaan. 

Olisin myös voinut käyttää mustaa koko työn ympäri, mutta arvatkaa. Kyllä, mustaa kangasta ei ollut tarpeeksi, vaan jouduin käyttämään kaikenlaisia mustia ja harmaita kankaita näissä uloimmissa kehyksissä.


Kehykset kasvattivat peiton kokoa, se on aika iso (mutta en ole tässä vaiheessa tarkkaan mitannut sitä). Minun pitäisi tikata se kotikonstein, koska se suorastaan vaatii kuvioiden mukaan kulkevaa tikkausta, mutta peiton koko hirvittää. Olisi paljon kätevämpää viedä tämäkin tikkauspalveluun.

Vekki penäsi edellisen postauksen kommentissa kuvia sini-vihreästä, aitausmaisesti kuvioidusta tilkkupeitteestä valmiina, koska esittelin jo sen tikkauksia. Se ei valitettavasti ole vielä valmis, joten en voi sitä kunnolla esitellä. Valmistujaiskuvat tulevat varmasti, kunhan saan sen kantattua! Olen tosi tyytyväinen peitteeseen, enkä usko kanttaukseni pilaavan sitä mitenkään.

2 comments:

Irma said...

Olen vähän samaa mieltä kanssasi tilkkutyön eri vaiheiden tekemisessä, minusta tylsin kohta on kerrosten päällekkäin asettelu (varsinkin isoissa töissä)ja jos tikkauksia ei saa onnistumaan siten kun on sielunsa silmin nähnyt, niin siinä kohdassa meinaa usko mennä:) Tehtävä tuokin vaihe on jos meinaa valmista saada aikaiseksi;)

Soile Kivinen said...

Parasta tilkkutöissä on tilkkupinnan kokoaminen ja varsinkin kun saa koota sen tilkuista, siis myös reunat. :D

Tulee ihana!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails