Thursday, 6 September 2012

terveisiä tilkkutyönäyttelystä. tilkkublokkeja.

Vantaan Tilkkutiiraajat juhlistavat killan 15-vuotisjuhlaa järjestämällä tilkkutyönäyttelyn Tikkurilan kirjastotalon Pisto-galleriassa.

Avajaisia vietettiin maanantaina 3.9., ja vein tilkkuystäväni Soilen kanssa heille tervehdyksen Helsingin tilkkukilta Syyringiltä.
 
Vantaan Tilkkutiiraajat - 15-vuotisjuhlanäyttelyn avajaisista

Varsinkin pääkaupunkiseudulla asuvien kannattaa tietysti käydä näyttelyssä!

Esillä on isoja töitä, jotka ovat aina vaikuttavia, mutta vitriineissä on myös pieniä tilkkujuttuja. Erilaisia ja inspiroivia! Esimerkiksi Maarit Kinnusen "Onnesta soikeana" –laukku on näyttelyssä ja esillä vitriinissä, missä sitä voi tarkastella realistisemmin kuin Maikin tilkut –blogin kuvasta, tai tästäkään kuvasta:

Tilkkulaukku: Maarit Kinnunen, "Onnesta soikeana"

Kaksi poimintaa näyttelyssä esillä olevista isoista töistä.

Otin kuvan Pia Eklundin työstä "Mars ja muut planeetat," koska siinä oli kiva idea. Ympyrät oli applikoitu peitteeseen risareunaisina, ja spiraalimainen tikkaus kruunasi kaiken.

Tilkkutyö, yksityiskohta: Pia Eklund, "Mars ja muut planeetat"

Näyttelyssä tämän työn näkee kokonaisuudessaan!

Raili Repo oli ehkä käyttänyt jokaista löytämäänsä kukkakangasta tähän työhön, jolla oli hauska nimi: "Kukkia minulle".

Tilkkutyö: Raili Repo, "Kukkia minulle"

Värikkään työn kaikki sävyt erottuvat vasta, kun työtä käy ihastelemassa näyttelyssä!

Seitsemän Op Art –blokkia 

Tilkkutyöt ovat vallaneet ompeluhuoneen makkarin lattian. Mies ja Tytär ovat vähän kiusaantuneita, kun joutuvat varomaan askeliaan. Kissaa ei häiritse!

Tilkkutyöt: 7 Op Art -tilkkublokkia lattialla

Sovitan blokin kerrallaan entisten kanssa sopivaksi eli ladon neliöt ensin lattialle valmiiden blokkien viereen. Minulla on juopon polku –neliöt valmiina, mutta blokkiin tarvittavat yksikangasneliöt leikkaan vasta tässä vaiheessa.

Älyttömän työlästähän tämä on tehdä näin, mutta eipähän tarvitse seurata yksityiskohtaisia ohjeita. "Leikkaa 48 sitä ja 16 tätä palasta." Ei ole minua varten sellaiset ohjeet.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails