kesäkuu ja epäilyttää.

Ohhoh, toukokuu hulahti ohitse mielettömän nopeasti! En taida kehuskella saaneeni virallista valmistumista Maikin tilkkujen ”Jotain valmiiksi joka kuukausi” –hössötykseen, vaikka sainkin tässä kuussa vetoketjulaukun valmiiksi. En viimeistellyt yhtään kauan roikkunutta työtä, joten reputin siis toukokuun kurssin!

Tilkunviilaajan kesäkuun kalenterikuva 


Kesätuuli-vetoketjulaukku kesäkuun kalenterikuvana

Onpa tämä nätti. Pitää käynnistää pienesinetuotanto (pitäisi varmaan selvyyden vuoksi kirjoittaa pien-esinetuotanto), jotta saan aikaiseksi a) enemmän valmista b) useampia onnistumisia c) yleensäkin kauniimpaa ja d) lukijoita kiinnostavampaa sisältöä! Katsoin nimittäin tilastojani, ja viikon 11 eli maaliskuun alun jälkeen lukijoiden käyntimäärätrendi on laskeva kuin lehmän häntä! En ihmettele.

Epäilyttää 

Helppoon tilkkublokkiin perustuva tilkkupeitteeni herättää juuri nyt melkoisia epäilyksiä. Järjestin eilen 45 blokkiani lattialle tutun ja turvallisen ”vaaleat blokit ylhäällä, tummat alhaalla” -periaatteen mukaisesti:

Helppo tilkkublokki - puna- ja vihreäsävyistä tilkkupintaa

Suurin osa blokeista näyttää yksittäin hyvältä, mutta tilkkupinta ei näytä niin kivalta kuin olin toivonut! Ajatukseni siitä, että lukuisuus loisi kauneutta, on todistettu vääräksi ainakin tässä tapauksessa.

Aamulla järjestelin blokit nopeasti niin, että vaikka vaaleat ovat edelleen ylhäällä ja tummat alhaalla, kaikki punasävyiset blokit ovat vasemmassa ja vihreäsävyiset blokit oikeassa reunassa:

Helppo tilkkublokki - puna- ja vihreäsävyistä tilkkupintaa

Ei tämäkään oikein miellytä minua!

TööT kyseli, oliko kangasvalinnoillani tässä jokin teema. Oli! Otin mukaan kaikenlaiset vihreä- ja punasävyiset kankaat sekä kaikki vihertävät ja punaisehtavat tilkkupalat. Isoista paloista leikkasin neliöitä ja tilkkupaloista kokosin tilkkukaitaleita. Vihreään neliöön ompelin punasävyisen tilkkukaitaleen ja punaiseen neliöön vihreäsävyisen. Hieno teema!

Yksittäiset blokit ovat melkein jokainen tosi nättejä, mutta yhdessä… Voi öh.

Tytär ehdotti blokkien ympärille kehyksiä, joten kokeilen sitä seuraavaksi. Tilkkupinnasta tulee silloin samalla blokkimäärällä suurempi, joten joitain (nättejä) blokkeja jää ehkä ylitse käytettäväksi vaikkapa uuteen iPad-koteloyritykseen.

Kommentit

Soile Kivinen sanoi…
mä ymmärrän sun tuskaa, mutta mun mielestä pinta ei näytä huonolta. Toisko musta väri siihen ryhtiä, 3'' kantti. Tai Leikkaa (joitain) blokkeja satunnaisesti halki ja lisää musta raita. Mutta kuten sanoin jo, mä tykkään blokeista sellaisnaan ja koko pinnasta myös.
Hei, älä masennut, jos ei tule kamalasti kommentteja. Luen jokapäivä blogisi, oli siellä uutta tai vanhaa. Tuo kesälaukkusi on tosi ihana Älä ota stressiä siitä, ettet joka päivä tee tilkkupeittoa, kassia, lompakkoa, keskenjäänyttä työtä....olet USKOMATTOMAN ahkera ja innostava muille käsityöläisille, jotka huokaavat jo pelkästä katsomisesta sinun ahkeruuttasi!
Anonyymi sanoi…
Ei sinun tilkkupintasi näytä yhtään huonolta. Päinvastoin!!! Kokeilin itse samaa blokkimallia, mutta yksivärisellä kankaalla, ja pikkutilkut kirjavia. Pitää tehdä useampi ennen kuin tiedän tuleeko niistä mitään.

Maritta, blokkisiskot
Tiinatei sanoi…
Kassisi on todellakin nätti (onko sen nimi Nätti?) :-)
Tilkkusi löytävät taatusti oikean järjestyksen, no hätä.
Tilkunviilaaja sanoi…
Onpa kivat kommentit! Kiitos niistä! TööT varmaan ilahtuu, kun näkee, että ryhdistän pintaa mustalla. Tintti, Maritta ja Tiinatei - Ihanat kommentit teiltä!

Unohdin kirjoittaa nätin kesälaukun nimen esiin. Se on nimeltään "Kesätuuli".

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.