Thursday, 31 May 2012

esimerkkejä.

Kuusi jäännöstilkuista ja –kaitaleista koottua tilkkukaitaletta odottaa ompelemistaan 25cm x 25cm kangasneliöön perustuvaan, tosi helppoon tilkkublokkiin:

Helppo tilkkublokki: jäännöspaloista ommellut tilkkukaitaleet

Ompelin eilen illalla vielä pari helppoa tilkkublokkia lisää. Samean vihreään kankaaseen yhdistin vaaleahkon tilkkukaitaleen:

Helppo tilkkublokki: vihreä ja vaaleahko punainen yhdistelmä

Ihmeellisesti minua viehättävä, sini-vihreäpohjainen ja ruskeapallollinen kangas sai räväkämmän punaisen tilkkukaitaleen keskelleen:

Helppo tilkkublokki: sinivihreä ja räväkkä punainen yhdistelmä

Siivottavaksi ottamastani tilkkukangaslaatikosta löytyi isohko pala kasari-ysärivaihteesta peräisin olevaa kangasta. Sain aika paljon tätä kangasta lahjaksi amerikkalaiselta ystävättäreltäni ja ompelin siitä miehelleni hienon, pitkähihaisen paidan.

Helppo tilkkublokki: ruskehtava ja sinivihreä yhdistelmä

Paita on nykysilmin katsottuna toooodella väljä! Ei sitä voi käyttää, mutta se on ehjä ja kangas on kuin uutta, joten pidän sen paitana enkä leikkaa tilkuiksi. Olkoon muistona 80-90-lukujen vaihteen muodista.

Sini-vihreäsävyinen tilkkukaitale sopii kankaaseen erittäin hyvin! Luonnossa yhdistelmä on paremman näköinen kuin ottamassani kuvassa.

Nyt voi joku ihmetellä, miten kaikista näistä vihreän ja punaisen sävyistä (ja sinisestä) saa kootuksi kivan näköisen tilkkupinnan. Sitä ei voi tietää! Voi olla, etten millään saa blokkeja miellyttävään järjestykseen, vaan joudun tekemään tietyn värisiä lisäblokkeja.

Epäilyjen ei kannata antaa haitata blokkien ompelemista. Pitää ommella blokkeja päättämällään väriteemalla ja luottaa siihen, että paljous tuottaa kauneutta. Kaikki värit sopivat kaikkiin väreihin (mutta eivät kaikki kerralla).

1 comment:

TööT said...

kuinka isoa peittoa oikein suunnittelet, tärväätkö siihen kaikki vähänkin isommat palat, vai onko kangasvalinnoillasi jokin teemä. ' first in -first out '. lol. Jostain syystä tämä peitto herättää kauheasti kysymyksiä.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails