vähän uutta.

Otsikko leikittelee vähän-sanalla. Minulla on TOSI vähän mitään uutta, mutta on kuitenkin JOTAIN uutta. Tosi vähän on lähinnä siksi, että olen potenut nuhakuumetta muutaman päivän. Tunnollisena työntekijänä sairastuin tietysti neljän aikaan perjantai-iltapäivänä. En sitten viikonloppuna pystynyt ompelemaan yhtään, mutta sentään luin pari kirjaa. Sitä juuri jaksoi tehdä.

Olen tervehtymään päin ja siitä merkkinä on jonkunlainen pieni saavutuksen oloinen tilkkuamisen alalla. Lähdin kehittämään tilkkupintaa uuden American Patchwork & Quilting –lehden mallikuvan perusteella ja olen jo leikannut muutamia paloja.


Tästä tulee tilkkutyö teemalla suklaa- ja mansikkajäätelöä. Tai sitten jotain muuta.

Hieno suunnitelmani on tässä:


Työ on edennyt hyvin, mutta yksi asia pännii kovasti. Tähän tarvitaan taustakangas, ei siis tilkkutyön kääntöpuolen kangas vaan pohjavärinen kangas, joka kehystää värikkäät tilkut. Eihän minulla ole juuri mitään kangasta riittävän paljon! Muutamaa kangasta löytyy, mutta ne ovat sopimattoman värisiä tai liian/väärin kuviollisia. Iiih, voi ei! En halua joutua tekemään kompromissia, mutten myöskään haluaisi nöyrtyä ostamaan mitään varta vasten tätä varten. Vähän menee jäännöspalatyön idea pieleen, jos joutuu kangaskaupoille ennen kuin syntyy mitään valmista.

Täytyy palata varastoille ja käyttää luovuutta. Perästä kuuluu.

Sö-pö!

Pitkästä aikaa: söpöysammattilainen työn touhussa:


Koko perhe tykkää tästä räsymatosta, ja erityisen kaunis se on, kun Kissan söpöys korostaa sitä.

Kommentit

Helena sanoi…
Hienolta näyttää! Katso voitko poistaa jonkun lakanan käytöstä taustakankaaksi.
T. helena
Kvilttaaja sanoi…
Olisiko mitenkään mahdollista koota taustakangas muutamasta toisiaan muistuttavasta palasta?
Tilkunviilaaja sanoi…
Hyvät ehdotukset! Erityisesti Helenan ehdotus lakanan uhraamisesta tilkkutöiden alttarille oli niin yksinkertainen, etten ollut sitä edes ajatellut. Menenkin tästä liinavaatekaapille.
Tiinatei sanoi…
Olen huomannut, että Anttilan edullisissa lakanoissa on paljon kivoja värejä ja ne ovat ainakin tähän asti olleet laadultaan napakoita. Jos et satu omasta kaapista löytämään...
Satu sanoi…
Voi, vanhaa (ei tosin liian vanhaa) lakanaa minäkin olisin ehdottanut... Odotan innolla ensimmäisiä otoksia mansikka-suklaasta ;o)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.