oikaistu on.

Keksin melko tyylikkään tavan oikaista tilkkupeitteen kehysosan tikkaamisessa. Tikkasin osaan kehystä reunan suuntaisia, laatikkomaisia viivoja.


Kuvassa näkyy oikaistu osuus (joka on onneksi ollut monin verroin nopeampi toteuttaa kuin kohtisuorat tikkaukset), kulmissa käyttämäni tikkaus ja suurimmassa osassa kehysreunoja oleva kohtisuora tikkausrivi ”plup”-kuvioineen.

Tämän verran on enää tikkaamatta:


Kuvassa näkyvä höytyväpallero koostuu tikkauslanganpätkistä, jotka olen langanpäät pääteltyäni katkaissut ja nostanut yhteen kasaan.

Mietin jo, minkä värisellä kanttaan tulevan työn, ja minkä antaisin sille nimeksi! Alkaa lupaavasti näyttää siltä, että tästä työstä tulee helmikuun saavutus ”Jotain valmiiksi joka kuukausi –hössötykseen,” jonka Maikin tilkut on pystyttänyt.

Katse osui äsken paperiarkkiin, johon olin piirtämällä harjoitellut sydänköynnöskuviota ennen konetikkaamisen aloittamista. Kas tässä:


Voi kamala!

Saavuin töitten jälkeen ompeluhuoneeseen makkariin, starttasin ompelukoneen ja aloitin tikkaamisen (olin tehnyt liitumerkintöjä valmiiksi, joten saatoin saman tien ryhtyä tikkaamistoimeen). Olin edennyt jonkun matkaa, kun huomasin työn olevan järkyttävän kissankarvainen.


Kissa esitti viatonta sängyn päällä, mutta sen jättämä ”karvajalanjälki” (vrt. hiilijalanjälki) kertoi totuuden. Se oli käynyt makaamassa ja kerroksen paksuudesta päätellen myös kieriskelemässä tilkkutyöni päällä.

Eivät minun tilkkutyöni ikinä karvattomia ole, mutta tuon saattoi otsallakin todeta poikkeuksellisen kissankarvaiseksi.

Aurinko ja sakarat kiinnostaisivat

Olen seikkaillut blogosfäärissä, tikkaaminen kun on välillä käynyt erittäin yksitoikkoiseksi. Tuntuu siltä, että haluaisin välillä tehdä ”jotain ihan muuta,” eli kompassikuvioita. Ehkä. Täällä olen käynyt ihailemassa muiden kompassimaisia aikaansaannoksia. Piirsin itselleni jo yhdenlaisen mallin, jonka voisin toteuttaa ”paper-piecingillä”:


Toinen ideajuttu on Crazy Mom Quilts –blogin kautta tänään löytämäni kolmioton siksak-kuvio. Minä toteuttaisin tällä tekniikalla tietysti tilkkulaukun!

Kommentit

Todella mahtavasti toteutettu tikkaus. Itse harjoittelen vasta vapaata tikkausta. Ja milloin se sinun tikkauskurssisi alkoikaan...?
Kissoista puheenolleen; vilkaise blogiani, mitä Friedhelm on keksinyt aikansa kuluksi..ei meillä kummallakaan ole ongelmia sen kanssa, mitä sitten, jos emme ompelisi; siivoaisimme kissankarvoja!!
Kvilttaaja sanoi…
Mahtavan monipuoliset tikkaukset, jotka sopivat hienosti yhteen. Osoitit taas kerran, että on harhaa kuvitella tilkkupeiton valmistuneen, kun on saanut päällisen koottua. Tikkaaminen on se varsinainen homma.
sait minut innostumaan tikkaamisesta niin, että kävin tänään kirjastosta hakemassa kirjan: "Mary Clayton":L Handbuch Patchwork. Se on englantilainen alkuperältään ja sen voi tilata myös osoitteesta: www.anovabooks.com Todella mahtava teos kaikesta tilkkupeittoihin liittyvästä. Sisältää erilaisia tikkausmalleja ja aplikaatiotekniikoita sekä opettaa erilaisia tapoja yhdistellä blockmalleja. Tosi mahtava. Taidan ostaa sen itselleni.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.