vauvanpeitossa tilkkuruutukehykset.

Tilkkutyönä tekemäni pinkki-vihreä vauvanpeitto suurenee hiljalleen ja lähestyy kooltaan Syyringin haasteessa määriteltyä eli 85cm x 120cm. Ompelin eilen 5cm x 5cm tilkkuruuduista pidemmät kaitaleet peiton ”pysty”reunoihin.


Tilkkupinta on nyt noin 85cm leveä. Tässä piilee pieni ongelma. Kun tikkaan peiton, se pienenee hivenen, joten minun olisi pitänyt tehdä tilkkuruuduista tilkkusuorakaiteita eli sivukaitaleista hiukan leveämmät. Jos nyt lisään ruutujen viereen kaitaleen, peiton kanttaus tulee hyvin lähelle kaitalesaumaa. Hmmm… Tämä täytyy vielä jotenkin ratkaista.

Ylä- ja alareunaan lisään joka tapauksessa kaitaleet, ja nyt olisi muistettava leikata hiukan liian leveät kaitaleet, jotta peitolla on edes siinä suunnassa kutistumisvaraa.

Tekeillä olevia töitä

Tällaisia meneillään olevia projekteja ei kannata kutsua keskeneräisiksi töiksi – ”tekeillä olevat” tai ”meneillään olevat” kuulostavat paljon paremmilta. Joka tapauksessa sellaisia näyttää olevan aika kasa tässä:


Heti kun vauvanpeiton tilkkupinta on riittävän suuri (ja pitäisi siis keksiä tikkausmalli), pitääkin tarttua kasaan ja tehdä tästä joku juttu valmiiksi asti.

Kasassa näkyy muuten olevan kaksi keskeneräistä tekeillä olevaa vetoketjulaukkua. Ne ovat jääneet vaiheeseen, koska minulla ei ole niihin sopivaa vetoketjua! Minulla on kyllä kaapissa vetoketju poikineen, mutta ei tietenkään sointuvaa väriä ja sopivaa pituutta näihin. Ja viime keskustakäynnillä unohdin ostaa tarvitsemani vetoketjut (mutta muistin sen sijaan valokuvakehyksen, ripsivärin, meikkivoiteen ym.). Tässä selittävä (teko)syyni.

Kommentit

Kati sanoi…
Todella kaunis peitto! Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa ja sinulla on todella upeita töitä! Oliskohan ollut mahdollista saada jotain ohjeistusta noihin tilkkutöihin. niin kun ihan aloittelijalle. Olisi kiva kokeilla joskus, mutta mistä sitä aloittaisi... =)
Soile Kivinen sanoi…
Mä mistä alkaisin tänt tilkkutäkin, tuttu laulu. Olis kiva jos olis Ihan yksinkertaisia vinkkejä, kuten
- ihan aluksi valitaan sellaisia ja sellaisia kankaita
- ekaksi leikataan...
- ja sitten ommellaan..

Vaikka mäkin olen jo jonkun peiton tehnyt niin on aina vaikea hahmottaa mistä alotetaan, minkä suuruisia, ja kuinka paljon...

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.