Wednesday, 8 June 2011

tilkkupintaa kesäisistä kankaista.

Näin se menee: tartuin esille ottamaani kangaspinoon ja leikkasin kankaista vaihtelevan kokoisia paloja. Aloitin pääasiasta eli kankaasta, jossa on isoja kukkakuvioita. Leikkasin hyvin leveän kaitaleen, jossa isoimmatkin kuviot näkyivät kokonaisina.

Sitten leikkasin kokonaan (tai melkein kokonaan) näkyvät kuviot irti. Tehostekankaista leikkasin niiden koko leveydeltä eri levyisiä kaitaleita.

Paloja ja kaitaleita lähdin sitten yhdistelemään vaihtelevin tavoin. Ilmeisesti tätä tilkkupinnan rakentelutapaa sanotaan ”improv quiltingiksi”. Tuntuu tietysti hienommalta, kun ”tekniikalla” on nimi.

Parin rupeaman jälkeen minulla on melkein kaksi tilkkulaukkupintaa valmiina:


Kummassakin pinnassa piti olla vihreä kaitale alimpana, tilkkulaukun pohjaa varten, mutta minulle sattui taas ajatus-/mittavirhe. Minun piti koota noin 35cm korkea (ja 45cm leveä) pala, mutta katsoin mittoja (leikkuualustalla) väärin. Yhtäkkiä tilkkupinta oli jo 35cm korkea ilman vihreää kaitaletta. Koska tämä on improvisoitua, en lähde korjaamaan vahinkoa. Laukun pohja on toisella puolella erilainen kuin toisella.

Olen jo silmäillyt 25cm pitkiä vetoketjuja, josko lähtisin kokoamaan jonkun niistä ympärille pussukkaa. Siis vaikka tämäkään laukku ei vielä ole valmis.

Tilkkupintojen tekeminen on vain niin hauskaa!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails