joogamattokassi.

Aina välillä minulle esitetään toiveita, ja niitä toteuttelen itselleni sopivimpaan aikaan, jos toteutan. Parin kuukauden takainen joogamattokassipyyntö on onnistuneen prototyypin kautta siirtynyt toteutukseen.

Leikkasin ensin sinisiä, vihreitä ja sinivihreitä kangaskaitaleita prototyypin osien mukaan.


Sain lopulta kangaspalat ja –kaitaleet ommelluiksi yhteen suunnilleen kassikappaleen kokoon. Olin erikseen ommellut vetoketjupalan, jonka kiinnitin kassikappaleen toiseen reunaan.


Tässä vaiheessa pysähdyin miettimään, pitäisikö minun sittenkin tikata pintaan vanu. Kysyin asiaa toiveen esittäjältä ja päätös on, että vanutikkaus tehdään. Sen voi mainiosti tehdä tässä vaiheessa!

Vetoketjukappaleesta tuli hyvin siisti. Kyllä on helppoa tikata vetoketju kiinni suoriin kaitaleisiin!


Käytin vielä Lisa Lamin Bag Making Bible –kirjasta oppimaani kikkaa hyväkseni. Ompelin vetoketjun vedinpäästä kangaslipareet toisiinsa kiinni muutamalla käsinpistolla ennen kuin aloin kiinnittää kaitaleita. Tiesin, että peittäisin vetoketjun päät siistillä kangaskappaleella, joten vetoketjun päivä ei tarvinnut piilottaa kaitalereunojen alle. Tämä pää pysyy nyt supummassakin.

Toinen joululiina

Syyringillä oli torstaina taas kiltailta, jossa olin luvannut näyttää yhden osaamani konetikkauskuvion. Näytinkin, miten saniaisen lehti tikataan. Koneessani oli siis konetikkauspaininjalka ja –varsi valmiiksi kiinnitettynä.

No, tilaisuuttahan täytyi käyttää hyväksi, joten tikkasin toisen joululiinan samasta kankaasta, mistä tein itselleni Lovejoy-joululiinan. Ja koska haluan tehdä uniikkeja töitä, käytin tähän liinaan myös kullanväristä tikkauslankaa. Myös alalanka oli valkoinen, kun ensimmäisessä liinassa alalanka oli vaaleanvihreä.

Tikkasin kullanvärisellä muurahaisenpolkua liinan reunoihin. Keskelle tuli vihreää muurahaisenpolkua.


Koska tykkään kiiltävästä, mietin nyt mielessäni, pitäisikö minun sittenkin pitää itse tämä liina vai annanko tämän joululahjaksi…

Siivouksen tarvetta?

Havahduin sentään tässä vaiheessa puhdistamaan pinot tuolilta. Tai siis, tuoli on näyttänyt tältä jo usean viikon ajan. Tilanne on kehittynyt vähitellen, joten en ole kiinnittänyt siihen niin huomiota.


Mutta nyt tuoli on tyhjä. (Kasat ovat toistaiseksi enimmäkseen lattialla. Olikohan tämä ”siivous” oikeasti hyvä juttu?)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.