Tuesday, 28 September 2010

tikkauksia.

Kävi kuten arvelin: hempeämmän PC-laukun raitakangasosuuteen ilmestyi muurahaisenpolkutikkausta. En käyttänyt tikkauskehää apuna, vaan ohjailin kangasta käsin. Reunoja lähestyessä aina hirvitti ja yritin olla hyvin varovainen, ettei kävisi niin kuin kerran tilkkutyötä tikatessa kävi: vanhanaikaisesti. Eli neula läpi sormen.


Mutta ei käynyt eilen illalla niin. Onnellisesti sain kiemurat ulottumaan melkein reunaan ilman vahingoittuneita ruumiinosia.

Koirakangaspussukan tyhjä taulu täyttyi aaltomaisella tikkauskuviolla. Käytin vaihtuvaväristä lankaa ja samaa tikkaussapluunaa kuin tikatessani ”Omenavarkaissa”-työtäni, joka tunnetaan myös nimellä "Talviomenoita".


Ihan ookoolta näyttää. Palan halusta päästä ompelemaan näitä pidemmälle! On aina hauska, kun saa työhön oikean muodon. Litteinä kuten tässä ne ovat vielä kuin arvoitus.

2 comments:

Anonymous said...

Minäpä tyttö onnistuin ompelemaan eilen etusormeani, ikäänkuin kangasta ei olisi ollut riittämiin :)Yritin ommella vetoketjua pieneen pussukkaan (sen ompelu on minulla aina vaikeaa),
neulannut sen hyvin ja autoin tietysti sormellani, mutta jotenkin neula sattui sormeeni ja kiskaisin sen äkkiä irti ja neulakin katkesi samassa rytäkässä. Etsin sitten sitä neulan kärkeä, enkä löytänyt mistään ( vaikka yleensä olen löytänyt). Tuli mieleeni, että olisikohan se sormessa, kun kynnessäkin oli verinen naarmu. Menin terv.keskukseen ja otettiin röntgen-kuva ja lääkäri tuli sanomaan, että kyllä se siellä on.
Sitten puudutettiin sormi ja lääkäri alkoi kaivella sitä neulan kärke eikä millään löytänyt kun verta vuoti paaaljon. Laitettiin kiristysside sormeen ja taas lääkäri kaiveli ja lopulta se löytyi. Etusormi on nyt paketissa ja tikit otetaan ensi tiistaina pois. Sain sen neulan kärjen muistoksi (se oli 7 mm pitkä).

Tilkunviilaaja said...

Voi iik! Mutta kuulostaa tutulta. Yllättävän moni ompelijaystävistäni kertoo itsekin ommelleensa sormeensa, jos asiasta kysyy. Luulin aina, että tämä olisi harvinainen ilmiö, mutta ei ole! Pikaista paranemista ja toivottavasti edelleen jatkat ompeluharrastuksen parissa.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails