Wednesday, 2 June 2010

vaaleanturkoosi tilkkulaukku muotoutuu

Ei tämä minusta ylettömän mummomaiselta näytä. Pikemminkin kesäiseltä ja aidon vintage-koristenauhan ansiosta ehkä hieman retrolta.


Kokosin laukkuun myös vuorin.

Kangas on (ellen aivan väärin muista) Syyringin kokouksessa Vapulta saatu. Hän teki poistoja kangasvarastoihinsa, ja minulle siunaantui ainakin kolme kangasta. Yhtä niistä olen käyttänyt jo farkkukassin vuorikankaana, ja nyt siis tästä toisestakin syntyy vuoria.


Leikkasin illalla vaaleanturkoosista ruutukankaasta vinokaitaleen laukun yläreunan huolittelua varten (vinoon leikattu kaitale oli visuaalinen, ei niinkään käytännöllinen valinta). En pysähtynyt lainkaan kokeilemaan, sopiiko ruutukangas vuorikankaan väritykseen. No ei mielestäni oikein sovi, eli joudun etsimään toisen kaitalekankaan ja leikkaamaan uudet huolittelukaitaleet.

Päätin kokeilla myös, saisinko ajoissa valmiiksi tilkkulaukun ylioppilaalle. Minulla on tiedossani yhden tutun ylioppilaan juhla-asun väritys ja etsin esiin kankaat, jotka ehkä sopisivat siihen. Leikkasin myös palat valmiiksi.


Ehkä laukku valmistuu ajoissa, ehkä ei. Mutta väritys on taas jotain aivan muuta kuin tähänastiset valinnat.

Aikomuksenani oli leikata myös palat pelargoniakankaan ympärille kehitettyyn laukkuun, mutta väsähdin. Olin tuonut leikkurin ja leikkuualustan olohuoneen pöydälle, eikä työskentelyasentoni ollut ergonomisin mahdollinen. Lisäksi viivainta oli kömpelö käyttää, koska se kolahti koko ajan olohuoneen pöydän kohoreunoihin.

Niin sitten tuo laukku jäi edelleen kankaiksi.

Työskentelen yleensä olohuoneen pöytääkin matalammalla pinnalla eli lattialla. Mies on hienosti sopeutunut siihen, että makuuhuoneen lattialla on tilkkuja, kangaspinoja, lehtiä, kirjoja ja saksia. Neulat sentään yritän pitää pöydän puolella!


Joskus silitänkin lattialla (silloin kun silityslaudan ottaminen esille noin 1.5 metrin päästä tuntuu liian vaativalta ponnistelulta), mutta yleensä sentään laudalla. Silitysrauta sen sijaan on useimmiten lattialla, koska silittämisen jälkeen lasken sen sinne. Tällä estän sen, että Kissa vahingossa tönäisisi raudan lattialle, mikäli se saisi päähänsä käväistä silityslaudalla (myönnän: aika epätodennäköistä).

2 comments:

Tintin said...

Ihania kasseja olet tehnyt!
Komea on myös tuo sivun ylälaidan pussukkarivistö.

Meilläkin mies onneksi suhtautuu myötämielisesti kaikkialla pursuaviin käsityöprojekteihin ja poikakin on oppinut varomaan neuloja yms.

Palaan toistekin!

Stephanie said...

I'm Stephanie of Loft Creations. I apologize for leaving such a public comment but I could find no private e-mail. I'm flattered you like my new Hailee Bag pattern and I do see that you read my blog. I also appreciate you linking to my blog. However, Hailee Bag is designed by me and my pattern published for sale. Taking my bag, changing the handles, and giving a free tutorial on your May 30th post takes away from my sales and is an infringement of copyright laws. I would you appreciate you deleting your May 30th post from your blog immediately and in the future I'd be happy for you to purchase my patterns for your own private use. ~Piecefully, Stephanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails