sinistä, pinkkiä, punaista

Sinisestä tilkkukukasta ompelemani kassi on melkein valmis: siitä puuttuu enää yläreunan litistävä ja viimeistelevä tikkaus.

Tässä lähikuva kassin sangoista ja yläreunasta, josta viimeistelytikkaus siis puuttuu:


Tässä kassi viittä vailla valmiina, makkarin lattialla seisoskelemassa.



Applikoitu pinkki

Otin Rva Pionin innoittamana esiin pinkin tilkkukukkakupongin.

Halusin takakappaleeseen vähän vahvempaa kangasta ja löysinkin sopivaa, pellavanvaaleaa, haalea- ja harvakukallista. Sitä vain oli aika pienet palat, eli jouduin koostamaan takakappaleen tilkuista. No, ihan kiva tästä tuli!


Kappale on tukevoitettu vielä ohuella vanulla. Tikkasin vain haalean-vaaleat palat näkyvämmin, ja muissa kappaleissa on tikkausta vain saumakohdissa.

Tytär ehdotteli jo edelliseen kassiin, että tekisin ulko- ja sisätaskuja. Muistin hänen ohjeensa nyt ajoissa ja teinkin (mielestäni) söpön, pilkullisen taskun kassin takakappaleeseen. Kas näin:


Käytin taskussa kikkaa kuusi: leikkasin toisen reunan vinoksi, niin että taskun yläreuna on alareunaa leveämpi. Kun sivun kuitenkin ompelee suoraan, taskuun muodostuu itsestään hiukan väljyyttä.

Ympäröin kukkakupongin takakappaleessa käyttämilläni kankailla. Takana on samanlainen ohut vanu kuin takakappaleessa. Tikkaukset saumojen kohdilla.


Ehdin vielä koota kassin ja myös vuorin! Tässä kuitenkin kassi koottuna, takaa, ja ilman vuoria.



Olin tulessa

Miten tuottoisa eilisilta ja tämä päivä! Juuri ennen tämän päivän ompelurupeamien päättymistä kokosin vielä tummista ja vaaleista tilkkuneliöistä tyynynpäällistä makkariimme.

Minulla on aivan kauhea, myhkyräinen koristetyynyn sisus, jonka olen tuunannut kulahtaneesta ja käyttökelvottomaksi löystyneestä yötyynystä pienentämällä sen saumurisaumalla. Kauhea tyynysisus menee kuitenkin täydestä, kunhan siinä on kiva päällinen.

Vaan juuri tällä hetkellä kun siinä ei ole! (En muista, mitä entiselle päälliselle tapahtui – jotenkin vain yhtäkkiä tajusin, että sängyllä on sisustustyynyjen mukana omituinen, alastoman näköinen tyyny.)

Toivottavasti uusi päällinen on kohta valmis. Etukappale tarvitsee vielä vähän jatkopaloja. Ja takakappale puuttuu kokonaan.


Tyynyn etukappaleeseen tulee suunnitelman mukaan reunoihin samaa melkein mustaa kangasta kuin päiväpeittonamme toimivan "Ajatus karkaa kesään" –peitteen reunoissa. Ehkä tyyny silloin sointuu päiväpeittoon nykyisiä sisutustyynynjämme paremmin! Aika näyttää!

(Toivottavasti aika näyttää aika pian.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.