tilkkukukkafarkkukassi. vaalea tilkkukukka.

Ensiksi päivitystä tilkkukukkien käyttöasteeseen. Tein ensimmäisestä kukasta farkkulaukun. Laukussa on takana tasku:


Kuvaa ottaessani huolittelukaitale oli vielä ompelematta toisesta reunastaan, ja yläreunan tikkaus puuttui myös.

Kukka on tietenkin etukappaleessa:


Unohdin taas yhden asian, eli että tämänmallisissa kasseissa alakulman ompeleminen käytännössä lyhentää laukkukappaleita. Kun (varsinkin) etukappaletta sommittelee, minun pitäisi muistaa asetella kuvio suhteessa ylemmäs ja jättää alareunaan enemmän tyhjää. Muuten käy niin kuin tässä: kukka on aika alhaalla. Onneksi se ei sentään lipsahtanut pohjan puolelle!

Laukussa on farkkukankaan sävyinen puuvillavuori ja yläreunassa iloisenvärinen huolittelukaitale. Sangat ovat jälleen pyykkinarutäytteiset.

Applikoitu vaalea tilkkukukka

Ompelin uuden, pinkkisävyisen kukan melkein valkoiselle pellavapohjalle. (Tästä kukasta ei vielä ole kuvaa.) Vartta kiinnittäessäni minulla oli silkkipaperikaava neuloilla kiinni taustakankaassa ja huomasin, että valkoinen kukka voisikin olla aika kiva. Niinpä tein hyvin vaalean applikaatiokukan melkein valkoiselle pellavapohjalle.


Kuvassa näkyvät vielä haihtuvalla kynällä tekemäni tikkausmerkinnät.

Käsintikkauslankana minulla oli beige muliinilanka, edelleen niistä äidiltä saaduista kirjontalankavarastoista löytynyt.

Yksityiskohta terälehdistä ja tikkauksesta:


Nyt kun minulla on kukkia aikamoinen sarja, olen ajatellut ommella ainakin osasta niistä koristetyynynpäälliset makkarin tyynyihin. Nykyiset tyynynpäälliset eivät lainkaan sovi "Ajatus karkaa kesään" –tilkkupäiväpeittoon.

Kommentit

MArle sanoi…
Piristävä kukkanen! Kaikki kukat on ihania, tuo vaaleakin, vaikka ensin voisi ajatella, ettei se oikein valkoisella pohjalla erotu. Minusta se on jotenkin arvokkaan näköinen, kuin hieno ruusu.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ompele vetoketjulaukku.