seinävaatteen koristetikkaus, pussukan kokoamista

Koristetikkasin 40x40-seinävaatteen pyörylät koristepistoin, vaikka välivanu ei olekaan vielä paikallaan. Tässä nykyinen yleisnäkymä…


…ja tässä yksityiskohta. Kuvissani on aina paljon langanpäitä näkyvissä, kun kuvaan heti ommeltuani, en niinkään pääteltyäni.


Ehkä tästä työstä tulee jonain päivänä kelvollinen. Orvokkikuvio alkaa kyllästyttää, kun siinä ei ole kuin laajat lehdykät. Toivottavasti tikkaus parantaa vaikutelman.

Paluu pussukan pariin

Tytär pyysi käsityötuntiensa tuunausprojekteja varten helppoja pussukan kaavoja, ja löysin eilen ainoastaan hopea-turkoosissa pussukassa käyttämäni kaavan. Tiedän kokemuksesta, ettei kaavasta ole maailman helpoin käsittää pussukan rakennetta ja muotoa. Sainkin tänään samansuuntaista palautetta ja pyynnön lisäohjeistukseen.

No, ajattelin ommella kesken jääneen, osin eläinkuosisen, musta-valkoisehtavan pussukan johonkin sopivaan vaiheeseen, jolloin kaavakin hahmottuisi paremmin.

Mutta hah! Tietyt työvaiheet olivat tällä välin pyyhkiytyneet mielestäni. Erehdyin periaatteessa kahdessa kohdassa.

1. Jätin välivanun pois ja tikkasin päällisen kiinni vain välikerrokseksi aikomaani koltsarikankaaseen. Pussukka on varmaan näinkin aivan kelvollinen, mutta vanu olisi tehnyt siitä jämäkämmän.

2. Ongelmallisempi erehdys, jonka varmaan korjaan vielä. (Olisin voinut välttää tämän, jos olisin katsonut valmiin pussukan kuvaa ennen vetoketjun ompelemista.) Ompelin vetoketjun suoraan pussukkakankaan reunaan kiinni enkä muistanut, että yleensä olen ommellut reunaan ensin erillisen kaitaleen. Kaitale olisi myös piilottanut näkyvistä sen, etteivät raidat osu aivan kohdakkain vetoketjun molemmin puolin.


Kuvasta näkyy, että vetoketjureunassa on jotain tavallisuudesta poikkeavaa.

Pitäisiköhän kirjoittaa itselle jonkinlaisia ompeluohjeita? Näyttää siltä, etten muista parhaita vinkkejäni edes itse.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

vetoketju pussukkaan! 6 vinkkiä vetoketjun ompelemiseen.

kolme tapaa tikata tilkkupinta.

ikuisuusprojekti on valmis.